Ronnie`s Acts: 8 tot 12 jaar
Home Ronnie`s CD MP3`s Biografie Offertelijst Agenda

  Karaoke

*Akoestiche* *Blues en Rock* *kindershows*

"Ronnie 'S'"
Ronnie Snipperdag heeft een karaoke act voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.
Het is gebleken dat de show geschikt is voor gelegenheden zoals schoolpleinfeesten, voorleeswedstrijden, tussen door act, etc. Het programma is altijd aan te passen aan verschillende gelegenheden.

Deze is een beschrijving van de Ronnie Snipperdag show die in Maart gepresenteerd was bij de halve finale Schouwen-Duiveland voor De Nationale Voorlees Wedstrijd 2005.
De show gaat te werk als het volgende:

Ronnie wachtte op de uitslag. Jawel, de uitslag van de voorleeswedstrijd! De kinderen, die voorlazen, deden hun uiterste best. De jury had zich afgezonderd in een andere ruimte om zich te beraden. Toen kondigde de presentator van de wedstrijd Ronnie Snipperdag aan.
Ronnie begon de show met een liedje, dat een verhaaltje bleek te zijn. Het verhaal ging over de onvoorzichtige manier waarop hij kookt. De brandweer kwam al voor de tweede keer!
Ronnie was er om de kinderen het wachten te veraangenamen al rapte hij een liedje over een nogal griezelig item: de tandarts! Ronnie vond dat het wachten lang kan duren, vooral als men wacht op de uitslag van een voorleesspektakel. Volgens hem duurt het nog langer in de wachtkamer van de tandarts. Hoewel hij geen hekel aan de tandarts heeft.


Ronnie Snipperdag onderhield een interactieve band tussen zichzelf en het publiek. Ronnie zorgde ervoor dat de kinderen (en volwassenen) zich lieten gaan in de vorm van bewegen, meezingen, rappen, kortom: het meedoen. Ronnie werd begeleid door zijn muziek cd, daarbij speelde hij gitaar en zong. Hij presenteerde zijn liedjes op een joviale manier. De teksten in de liedjes waren grappig en meezingbaar. Allerlei onderwerpen flitsten aan de toeschouwers voorbij: de holbewoners, het meezingen, de gaten in de ozon en enige voorspellingen uit het leven zelf, die Ronnie “voorrapte” uit een boek.


Toen de jury langer wegbleef dan verwacht werd, vertelde Ronnie Snipperdag een popsprookje genaamd “de krekels en de mier”.
Plotsklaps verscheen de jury voor de lang verwachte ontknoping van de middag. Daarop wenste Ronnie alle kinderen de eerste prijs toe, al kon er maar één zijn die zou winnen. Hij wenste iedereen veel succes en verdween van het toneel.

Tot zover de beschrijving hoe de show verliep op een voorleeswedstrijd. Zoals eerder gesteld, de show is niet alleen inzetbaar op een voorleeswedsstrijd maar ook op allerlei gelegenheden. Het essentiële concept blijft altijd hetzelfde: verstrooiing, voordracht en liedjes in ongeveer een half uur.


Tot slot is te vermelden dat Ronnie Snipperdag ook product ondersteunende diensten aanbiedt, u moet dan denken in de richting van geluidsinstallatie en bediening.


 
 Kid's mp3's

'Het is zo'

'Wat'

'Van de tandarts' (Spoelt u maar)

'Douw douw Dikkie Dikkie douw'

'Wif-waf-woof' (radio jingle)


muzikale programma voor kinderen tussen 5 en 7 jaar

en

"Het is sjow" (kinder muziektheater voor kinderen tussen 5 en 12 jaar)


Ronnie's Kinder Muziek

Helemaal alleen (Verbeek, v.d Ploeg)*
Ijsco (Verbeek, v.d. Ploeg)
*
Boer Hannus (Verbeek, de Doelder)*
Angelique (Andre van Duin, arr. Verbeek)
Grotman
(Jimmi Cestor Bunch, Verbeek)
Het Popsprookje (Verbeek, Boom)*
Het dak staat te branden
(The roof is on fire) (The Blood Hound Gang, Verbeek)
Douw douw Dikkie Dikkie douw
(Dong-dong-di-ki-di-ki-dong) (Golden Earring, Verbeek)
Het is zo
(Run-DMC, Verbeek)
O,zon (Verbeek, v.d.Ploeg)

Spoelt u maar of Van de Tandarts (Verbeek)
Wat (My name is) (Eminem, Verbeek)
La La Lila (Verbeek)
Het Bananaen Lied
De Bauer Medely

 

 

 


e-mail Ronnie Snipperdag of bel voor meer informatie op telefoon nummer 0111-401564