Ronnie`s Acts: *Het is Sjow*
Home

Ronnie`s CD mp3`s

Biografie Offertelijst Agenda

  Kindertheater "Het is Sjow"

*Levensliederen, Smartlappen en Persiflages* *Rock en Blues* *Kindershows*

“Het is Sjow ”


De “sjow” is bestemd voor kinderen tussen vijf en twaalf jaar. Er worden liedjes gezongen en typetjes uitgebeeld. De duur van de show is ongeveer 45 minuten.
Aan het begin wordt iedereen uitgenodigd om in een bootje te stappen om samen naar de overkant te roeien. “Iedereen moet wel meedoen met roeien, anders komen we nooit aan de overkant”, zegt Ronnie Snipperdag, de uitvoerder van de show.
De afstand, die afgelegd wordt gaat samen met liedjes en typetjes en is kenmerkend voor de opvoering.
Er wordt er in de poppenkast uitgelegd aan welke kant links is en aan welke kant rechts. Best wel belangrijk om te weten. Eén van de typetjes in het spektakel is boer Hannus van de Hoek. Hij vertelt over zijn boerderij en wat hij daar meemaakt. Hij vertelt een raadsel en probeert ook grappig te zijn. Of dat lukt, moeten we maar afwachten. Hij zingt in elk geval een mooi lied.
Het lied wordt afgewisseld door een rap. Heel vet, maar het onderwerp is echter wel serieus. Schijnt de zon werkelijk door de gaten van de ozon?
Ook wordt een sprookje verteld. Het is het sprookje van de krekels en de mier. Het is geen klassiek sprookje, maar een popsprookje. Wat dat precies inhoudt zal blijken tijdens het vertellen van het sprookje.
Tot slot verschijnt een meneer, die een beetje zuur kijkt. Toch heeft hij het beste voor met de kinderen. Hij werkt op een adviesbureau bestemt voor kinderen die niet weten wat ze later willen worden…..
Dan is het bootje bijna aan de overkant, het slotlied is in aantocht. Des te dichter de overkant bereikt wordt, des te meer groeit het besef dat het reisdoel niet belangrijk was. Neen, belangrijker waren de dingen die waren voorgevallen tijdens de reis naar de overzijde!

 
“Het is sjow” setlijst: 

Helemaal Alleen (Verbeek, v.d. Ploeg)*

Het is zo (Run-DMC, Verbeek)

Ijsco (Verbeek, v.d. Ploeg)*

Hannus van de Hoek (Verbeek, de Doelder) *

O, zon (Verbeek, v.d. Ploeg)*

Het dak staat te branden (The Blood Hound Gang, Verbeek)

* = eigen liedjese-mail Ronnie Snipperdag of bel voor meer informatie op telefoon nummer 0111-401564